Hår

Ikke mere flyvsk hår! De bedst hårglattende produkter

Hvor tit står du og bøvler med filtret hår på grund af statisk elektricitet og krushår? Ser dit hår vildt ud efter føntørringen, og bliver det kruset af luftfugtigheden? Så er det tiden at finde de bedste glattende produkter til at tæmme krushåret.

Der er mange måder at holde krushåret i ave på. Du kan anskaffe dig en ionisk føntørrer med koldluftsfunktion, så hårets kuticula forsegles og hårstråene glattes. Som altid skal du føntørre håret i den retning, det vokser, idet du retter luftstrømmen nedad. På den måde undgår du at hårets kuticula løftes.

SÅDAN PLEJER DU HÅRET, SÅ DET IKKE KRUSER

Det er helt klart, at din daglige pleje af håret påvirker dets udseende. Hvis det er meget tørt og ødelagt, er det desværre også groft, kedeligt og kruset. Hvis du fokuserer på, hvordan du kan pleje håret ordentligt, vil det give dig visuelle fordele. Det er på høje tid, du nærer, fugter og styrker håret i stedet for bare at skjule problemerne.

  • Fugtighed – grundigt fugtet hår er generelt glattere, blankere og smukkere. Hvis du vedligeholder det rette niveau af fugt, fx ved at bruge balsam med fugtende ingredienser eller fugtgivende masker, er der større mulighed for at håret ikke kruser i regnvejr, eller når man børster det. Fugt er grundlæggende for hårpleje.
  • Næring – hårets sundhed kan ses på det, så du må ikke glemme at tilføre essentielle ingredienser som vitaminer, mineraler (zink, sulfat, jern, silikone) og fedtsyrer. Perfekt næret, stærkt og grundigt rodfæstet hår bør ikke blive flyvsk og kruset. Det er et enkelt middel for glat hår.
  • Regenerering – dette er den tredje ting, du bør gøre, hvis du har problemer med ekstremt kruset hår. Krus påvirker som regel svækket hår, der mangler proteiner og hvis kuticula er åbne og mangler næring. Systematisk tilfører af proteiner styrker hårstråene og forebygger flyvsk hår – du skal dog passe på, du ikke giver håret for meget protein.

VARME TIL GLAT HÅR?

Alle de ovenstående aktiviteter vil ikke give dig øjeblikkelige resultater. Det tager tid at regenerere håret, genoprette fugten og nære det. Problemet med flyvsk hår kan godt gå dig på nerverne, til håret bliver sundt. Selv sundt hår kan kruse ved sjældne lejligheder, for eksempel pga. hormonel ubalance, sygdom, skiftende årstider eller mangel på næringsstoffer.

I hver af disse situationer, kan håret gøres silkeblødt og glat, hvis du bruger de rigtige produkter. Disse kan være naturlige olier eller produkter, der er fremstillet specielt til kruset hår.

Hårolie – oliebehandling af håret er det mest naturlige valg. Hårolier, der er afstemt efter, hvor porøst håret er, kan løse flere problemer på samme tid – de gør ikke blot håret glat og modvirker krus, men indirekte er de også med til at fugte og nære håret og regulerer de processer, der finder sted i hovedbunden. Du kan komme dem på tørt eller vådt hår, gnide dem ind i hovedbunden eller tilføje andre produkter. Virkelig lette og hurtigt absorberende olier kan bruges som serum til hårspidserne, så man undgår spaltning og krus.

Hårglattende serum – du kan hurtigt forbedre hårets udseende, hvis du bruger glattende produkter. Et serum, der efterlades i håret er at foretrække. Selv en lille smule gør håret blankt, glatter håret, gør det lettere at rede ud og frisere, og får endda frisuren til at holde længere. Silkeserum er blandt de mest populære sera. Husk dog, at virkningen er overfladisk, så den holder kun, til første gang du vasker håret.

Produkter mod høj luftfugtighed – disse kosmetiske produkter fungerer lidt anderledes, idet de har til formål at styrke hårets hydrolipid barriere – det beskyttende lag, der beskytter mod tab af fugt inden i håret. Disse produkt typer tager form af et serum eller en maske, balsam, eller endda shampoo. Olier kan også fungere på denne måde. Uanset om de bruges særskilt eller i en blanding af flere olier, styrker de det naturlige hydrolipid lag og frier dig fra krus som resultat af luftfugtigheden.

Eddikeskylning – endnu en fremragende løsning. Skylning med eddike forsegler hårets kuticula og holder fugten inde, så håret bliver glattere. Det er også det, der forebygger krus og flyvsk hår. Selv om ingen ville kalde en hårskylning et glattende produkt, virker den faktisk sådan. En syrlig pH lukker hårets kuticula, som åbnes under hårvasken, så de vender tilbage til deres naturlige tilstand. Hårstråene bliver glattere og håret bliver lettere at frisere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *