Hår

Risklidolie – og dens vidunderlige kosmetiske egenskaber

Risklidolie er et førende kosmetisk produkt for japanske kvinder – de bruger den dagligt i deres krops-, ansigts- og hårpleje. Dens centrale og unikke ingrediens er gamma-oryzol, som har en stærkere antioxidant virkning end E-vitamin. Hvilke hemmeligheder dækker risklidolie over? Hvorfor er det sådan et fantastisk produkt? Lad os se på det!

Risklidolie ifølge INCI: oryza sativa olie

Risklidolie kommer fra risklid, dvs. det ydre brune lag, der fjernes, når man fremstiller hvid ris. Risklid har vist sig at være en værdifuld kilde til mange plejende stoffer, der er vigtige for huden og håret. Hvad indeholder risklidolie?

Risklidolie – sammensætning

Risolie er et helt særligt produkt, fordi den har en usædvanlig sammensætning. Hemmeligheden bag dens stærkt forskønnende og foryngende virkning ligger i gamma-oryzanol. Det er en kombination af ferolsyre, fytosteroler og andre organiske stoffer, der er værdifulde for huden.

Fytosteroler har en direkte indvirkning på vedligeholdelse af hudens tilstand, fordi de begrænser nedbrydningen af collagen og elastin – de to stoffer, der bringer ungdommelighed og fasthed.

Ferolsyre er blandt de stærkeste, mest kendte og naturlige stoffer, der bekæmper aldring. Den har også egenskaber, der bekæmper pigmentering, så den fjerner alle misfarvninger og pletter fra overhuden, klarer huden og sikrer god hydrering.

Det viser sig, at gamma-oryzanol er en endnu stærkere antioxidant end E-vitamin, som ofte kaldes ”ungdomsvitaminet”. Risklidolie indeholder også ceramider, der bidrager til hudens fasthed, glatter den og forebygger løs hud og rynker. Hvis du søger efter det naturlige coenzym Q10 i kosmetik, bør du vide, at du kan finde en høj koncentration af det i risklidolie. Coenzym Q10 reducerer små rynker og sinker hudens aldringsproces.

Risklidolie er også egnet til pleje af fedtet hud, der er tilbøjelig til at få akne: Den lindrer inflammation, helbreder, lindrer og beroliger huden, sikrer korrekt talgproduktion, regulerer fedtkirtlernes funktion, lukker hudens porer og gør ansigtet blødt. Olien heler også akne ved at forebygge dannelsen af nye bumser.

Risklidolie – kosmetisk brug

Risolie kan bruges på ansigtet og kroppen, såvel som i håret. Mange kvinder bruger det også til daglig pleje af neglene ved at gnide det ind i selve neglen.

Risklidolie til ansigtet

Olien er allergenvenlig og virker ikke irriterende, så den er egnet til alle hudtyper. På grund af dens anti-aldrende egenskaber anbefales den især til moden og sart hud, der er tilbøjelig til at være overfølsom. Den er også effektiv til behandling af bumser.

Olien kan kommes direkte på ansigtshuden (helst om aftenen ved sengetid i form af et ansigtsserum – huden absorberer bedst, mens du sover, så den får mere intensiv pleje). Den kan også blandes med en foretrukken hudcreme.

Desuden vil risklidolie være perfekt til pleje af mandlig ansigtsbehåring, og den vil lindre irritation efter barbering.

Olien absorberes godt og gør ikke huden fedtet. Hvis man har tør hud, and den bruges som underlag under makeuppen. Risolie er også egnet som ingrediens i puddermasker (fx lermasker). Bland den bare i pudderet og kom blandingen i ansigtet. Det vil styrke lerets virkning. Desuden er den også et virkelig godt kosmetisk produkt til sommerbrug, fordi den indeholder et naturligt UV-filter, der beskytter huden mod foto-aldring.

Risklidolie til håret

Risolie er ideel til pleje af hår med moderat porøsitet, dvs. svækket, tyndt, kedeligt hår, der er tilbøjeligt til at falde ud. E-vitamin, fytosteroler og gode fedtsyrer (herunder den værdifulde ferolsyre) forbedrer hovedbundens tilstand, reparerer skader på hårets overflade, beskytter stråene mod skader og skadelige ydre faktorer, styrker hårrødderne og har en positiv virkning på sund vækst.

Risklidolie absorberes godt og tynger ikke håret ned, det er nemt at vaske ud efter oliebehandlingen og efterlader håret flot og blankt. Det kan også bruges til at beskytte hårspidserne og forebygge spaltning.

Takket være oliens antioxidante egenskaber er hovedbunden ren og talgproduktionen afbalanceret. Med jævnlig brug af olie i håret, er håret ikke længere fedtet, mens den tørre hovedbund bliver velhydreret. Med andre ord bringer risklidolien lindring til huden, og den sikrer korrekt hydro-lipid balance.

Der er mange måder at bruge risklidolie i hårplejen på: Som regel kommes olien på selve håret og hovedbunden, men du kan også blande den med din foretrukne hårbalsam, hårmaske eller urteinfusion, så du får en lotion til hovedbunden med regenererende egenskaber. Endnu en almindelig måde at gøre det på er ved at lave en fugtighedsspray til håret, der ikke skal skylles ud: olien skal blandes med masser af urteinfusion, samt aloesaft eller hydrolat, og sprøjtes på det fugtige hår efter vask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *