Hår

Urteshampoo – effektiv naturlig hårpleje

Urteshampoo til håret – hvordan er den blevet den ubestridte favorit inden for skønhed og hårpleje? Det har vist sig, at naturen er en perfekt og velkvalificeret skønhedsekspert med evner som en professionel og med en løsning til ethvert problem. Hvis du endnu ikke har prøvet urteprodukter i hårplejen, er det på tide, du selv ser, hvor gavnlige, de kan være! 

Urteshampooer er naturlige, helt uskadelige for hovedbunden og baseret på traditionelle opskrifter. De indeholder ingen skadelige parabener, silikoner eller stoffer som SLS, SLES, som tilstopper porerne, nedtynger håret og kan forstyrre hovedbundens naturlige cyklus.

Udvalget af urteshampooer er meget bredt. Takket være de mange naturlige ingredienser, er der en egnet shampoo til enhver hårtype. Både tungt og fedtet hår, såvel som skrøbeligt, tyndt, fedtet hår med skæl kan blive plejet efter behov.

Vidste du at…

… urternes virkning er meget stærkere end ingredienser i shampoo, der er fremstillet i laboratorier? Dette skyldes, at urteblandinger indeholder flere aktive stoffer, der behandler hårets indre, og syntetisk shampoo indeholder en række tunge silikoner, der kun påvirker hårets overflade. Hvis du drømmer om dybdegående regenerering og forbedring af hårets tilstand, skal du vælge urtepleje.

Sådan vælger du den bedste shampoo til dit hår

Først og fremmest skal du se nærmere på dit hår og definere dets behov præcist – din shampoo skal afstemmes efter din hårtype. Ved at være opmærksom på de problemer, du har med håret, kan du bedre afgøre, hvilken shampoo, do bør bruge. Derfor:

 • fedtet og tungt hår – vælg shampoo med udtræk af nælder eller burre
 • hår med tendens til at falde ud – udover den allerede nævnte sorte radise, vil det også have godt af udtræk af padderok
 • tørt hår vil nyde godt af udtræk af hørfrø og natlys
 • modent og kedeligt hår bør vaskes med pæon shampoo
 • lyst hår bør vaskes med en sart kamille shampoo
 • mat hår, der mangler volumen, genoplives bedst med en shampoo med humleudtræk
 • fint og sart hår – vælg en shampoo med udtræk af ginsengrod

Hår der kræver særlig pleje – urteshampoo til særlige formål 

Foruden de “gængse” problemer med håret og hovedbunden kan man også komme ud for andre, mere alvorlige eller mere hårdnakkede problemer med håret: skæl, meget stædig arp, afskalning af hovedbunden, kløe, øget hårtab osv. Vil urterne kunne bekæmpe dem? Det viser sig, at de i høj grad kan hjælpe svækket og træt hår, der kræver særlig behandling. Hvilke urter er egnet til de specifikke lidelser?

 • udtræk af birkebark og sort radise – afhjælper skæl
 • prikbladet perikon og salvie – styrker svækket hår og forbedrer blodomløbet i hovedbunden
 • lægestenkløver er perfekt om sommeren – den beskytter håret mod skadelig påvirkning fra ydre faktorer
 • hår med skæl har godt af en shampoo med sort radise eller birkeolie
 • udtræk af almindelig mjødurt – beskytter håret og virker lindrende på hovedbunden
 • enebær – genopretter vitalitet og fleksibilitet i meget svækket hår

En vigtig faktor, der er afgørende for virkningen af en given shampoo er sammensætningen. Selv sådanne urteprodukter, som man skulle mene er naturlige produkter, kan være fulde af parabener og skadelige kortkædede alkoholtyper, som kan irritere hovedbunden og udtørre håret. Sørg for at gennemse ingredienslisten for at sikre dig, at produktet er helt naturligt og sikkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *