Hår

Sort radise – en dejlig, naturlig kosmetisk ingrediens. Hvilke produkter finder du den i?

Sort radise er først og fremmest kendt fra hårpleje – det er sandt, at hårplejeprodukter, der indeholder denne ingrediens, er fremragende, men du bør også vide, at de vidunderlige kosmetiske egenskaber, sort radise har at byde på, ikke ender her. Det er en sand vitaminbombe for hele kroppen, og dens plejende egenskaber er ikke begrænset til håret.

5 plejende og forskønnende egenskaber af sort radise

1. Styrker, renser og klarer huden

Grundigt renset hud er den vigtigste del af hudplejen – uden den virker efterfølgende trin ikke ordentligt (fx vil ingredienser i cremer ikke blive absorberet som forventet). Sort radise er meget nyttig på dette trin i hudplejen – ansigtsvask og naturlige scrubs med udtræk af sort radise vil rense, opfriske og nære huden meget fint. Sort radise indeholder flere B-vitaminer, fosfor, zink og en høj koncentration af C-vitamin. Den fjerner alle toksiner effektivt, og den forbedrer hurtigt hudens tilstand.

2. Forynger og har en antioxidant virkning

Sort radise indeholder også et væld af stærke antioxidanter. Den er propfuld af ovennævnte C-vitaminer og flavonoider. Den er perfekt til behandling af moden hud, sløver aldringsprocessen og neutraliserer den skadelige påvirkning fra frie radikaler. Sort radise kan også bruges af folk med følsom hud, da den ikke virker irriterende eller allergifremkaldende.

3. Helbreder hudforandringer

Udtræk af sort radise er også meget effektiv i kampen mod akne og alle andre hudforandringer. Den forebygger ikke blot dannelsen af bumser og hudorme, men den behandler også eventuelle ar, akne sår, misfarvninger af huden og pigmenteringspletter.

Sort radise reducerer alle mulige grimme og uønskede men fra forskellige slags hudbetændelse, genopretter hudens pæne, ensartede farve og lysner nænsomt, så de teint får en naturlig lød.

4. Reducerer hårtab

Alvorligt hårtab er et almindeligt problem. Det skyldes ofte de skiftende årstider, og sommetider er det tilstrækkeligt at introducere en nye og sundere madvarer i kosten for at undgå det. Alligevel er hårtab et problem for både mænd og kvinder. Desuden er det ofte forbundet med alvorlig, langvarig stress eller sygdom.

Det viser sig, at udtræk af sort radise er et meget effektivt  middel, der modvirker hårtab. Hvordan er det muligt? Udtrækket stimulerer blodomløbet i hovedbunden og forstærker derved hårets rodfæstning i hovedbunden. Desuden renser det hovedbunden og håret, fjerner urenheder, og dette forebygger også udtynding af håret. Resultatet er, at håret ikke blot holder op med at falde ud, det vokser også hurtigere. Desuden renser sort radise også håret grundigt for kosmetiske produkter, toksiner og urenheder. Shampoo med sort radise er nænsom, egnet til følsom hud, forebygger fedtet hår og hjælper i kampen mod mildere tilfælde af skæl i håret.

5. Forbedrer hovedbundens hydro-lipid balance

Som nævnt tidligere, plejer sort radise ikke blot håret og hårrødderne, men også hovedbunden, og det er derfor almindeligt brugt som ingrediens i shampoo mod skæl. Sort radise bringer hovedbunden lindring og afbalancerer de processer, der finder sted på overfladen. Desuden genopretter den hydro-lipid balancen ved at forhindre arp, forebygge fedtet hår, og samtidig afhjælper den tør hovedbund og genopretter det rette fugtighedsniveau. Desuden nærer sort radise hovedbunden og håret langs hele  længden fra rødderne til spidserne. Den leverer en lang række vitaminer og mineraler, der er nødvendige for ordentlig vækst og funktion.

Sort radise – hvor finder du den?

Heldigvis er der mange kosmetikfirmaer, der påskønner fordelene ved at bruge sort radise og kommer den i deres kosmetiske produkter. En af de mest populære er for eksempel hårshampoo med infusion af sort radise. Når du køber et sådant produkt, skal du altid tjekke, hvor meget sort radise produktet indeholder. Jo højere indholdet er, jo bedre vil shampooen virke.

Man kan også få hårmasker og balsam med sort radise på kosmetikmarkedet – de er fremragende til afgiftning af håret, som renses for toksiner i det ydre lag. Et lige så godt produkt, der forhindrer hårtab er alle mulige slags cremer til hovedbunden, der er baseret på udtræk af sort radise. Disse typer produkter indeholder ofte andre velvalgte planteudtræk, der er kendt og påskønnet inden for hårpleje, fx burre, padderook og nælde.

Hjemmelavet kosmetik med infusion af sort radise 

Sort radisesaft er perfekt til hjemmelavede kosmetiske midler. Du kan drikke den, bruge den som kosttilskud, men den er også meget effektiv udvortes: du kan gnide den ind i hovedbunden eller bruge den til at vaske ansigtet i stedet for din almindelige skintonic.

Hvis man føjer sort radisesaft til hvidt eller grønt ler, forstærker den deres egenskaber, så den er en fantastisk ingrediens i ansigtsmasker.

Udtræk af sort radise kan også bruges som fugtighedsspray til håret. Det er en god ide at blande det med din foretrukne naturlige olie og bruge den på håret som en oliemaske, eller du kan lave en hjemmelavet oliespray til håret og sprøjte det overalt på håret efter hårvask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *