Hår

De bedste midler mod statisk elektricitet i håret

Er dit hår tilbøjeligt til at blive flyvsk og forfløjent? Se her, hvad du kan gøre ved problemet. Vi giver dig de bedste metoder til at reducere statisk elektricitet i vinterhåret.

Det er svært at tæmme hår med statisk elektricitet i en pæn frisure. Det er ikke så stort et problem om sommeren, med når vinteren kommer med tykke sweatere, halstørklæder og huer går det galt. Hvorfor har håret mere statisk elektricitet om vinteren?

Statisk elektricitet i håret om vinteren – årsager

Man kan få statisk elektricitet i håret uanset årstiden, men det er helt sikkert mest almindeligt om vinteren. Der er et par faktorer, der gør problemet større i de kolde måneder. En af dem er dårlige vejrforhold – enorme temperaturforskelle mellem opvarmede rum og frosten udenfor gør håret mere elektrisk. Og lad os ikke glemme hårets forringede tilstand, hvor det er tørrere, stivere og mere skrøbeligt om vinteren. Desuden bliver håret mere udsat for statisk elektricitet, når det kommer i kontakt med tykke bomuldssweatere, huer og halstørklæder. Det er et meget almindeligt problem.

Hvordan reduceres statisk elektricitet i håret?

ANSKAF EN NY HUE

Mange opgiver at gå med hovedtøj om vinteren af frygt for statisk elektricitet og flyvsk hår. Det er nu ikke så fornuftigt, for du ender med at blive forkølet. Afhjælp det på en bedre og sundere måde – vælg hatte, der er lavet af naturlige, glatte materialer, fx tynd bomuld. Jo tykkere, grovere og mere kunstigt materialet er, jo større risiko for statisk elektricitet i håret.

ANSKAF DEN RETTE SHAMPOO

Udskiftning af din shampoo er den letteste og mest effektive metode til at undgå statisk elektricitet i håret. Tørt, meget porøst hår er mere udsat for statisk elektricitet – vælg en shampoo, der er beriget med olier, ceramider og keratin, som kan forsegle hårets kuticula og fylde huller i hårets struktur. En nem, men også meget effektiv løsning.

BENYT DIG AF ANTISTATISKE PRODUKTER

Produkter specielt til hår med statisk elektricitet kan redde dagen for kvinder, der lider af problemet. Når du er på udkig efter sådanne kosmetiske produkter, skal du se efter honning, aloe, arganolie eller avocado, som sikrer god fugt i håret, glathed og holder vandet inde. Hårbalsam med polymere er også fantastisk effektive og bør bruges jævnligt (akkurat som grundigt nærende masker). Sundt hår er nemlig ensbetydende med hår uden statisk elektricitet.

KOLDT SKYL OG FØNTØRRING

Hvis du har statisk elektricitet i håret, kan selv din daglige hårvask og styling gøre en forskel. Vælg en nænsom shampoo, der ikke udtørrer håret for meget. Skyl håret i koldt vand eller en eddikeskylning. Føntørringen betyder selvfølgelig også meget. Glem alt om varm luft – brug kold lukt, som lukker hårets kuticula efter hårvasken. Hvis du absolut skal føntørre, skal du vælge en føntørre med ion-funktion til at holde på hårets naturlig fugt og blødhed og modvirke statisk elektricitet.

FÅ EN GOD FRISURE

Sidst men ikke mindst er der her et tip, hvis du alligevel lider af statisk elektricitet. Desværre gør børstning ofte problemet værre og fremmer statisk elektricitet. Der er mange, der ikke ved, at dette skyldes det materiale, børsten er lavet af – plastik og andre kunstmaterialer. Hvis du har problemer med flyvsk hår, skal du få fat i en træbørst med naturlige børstehår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *