Hår

Chilipeber til hårvækst – Opskrifter på hjemmelavede produkter

Findes der en hurtig måde at få langt hår på? Hovedpersonen i dette indlæg er chilipeber – endnu et naturligt produkt, der siges at fremme hårets vækst. Hvilke egenskaber har det, og hvordan bruger du det i din daglige hårpleje?

Vi kender alle til chilipeber, og vi ved mere eller mindre, hvordan de ser ud. Der er dog mange, der ikke er klar over, at der findes mange forskellige typer chilipeber – fx cayenne, jalapeño og piri piri. Det er dog ikke noget problem, for de har alle en ting til fælles – de er stærke på grund af indholdet af capsaicin. Og det er netop den ingrediens, der gør chili attraktiv til brug inden for skønhedsplejen.

Fordele ved chilipeber i skønhedsplejen

Denne populære ingrediens findes i så godt som ethvert køkken og er også et vidundermiddel inden for skønhedspleje. Fordele ved chili, som du måske ikke har hørt om, er at det virker varmende, slankende, helbredende og smertestillende.

Vil du gerne vide, nøjagtigt hvordan chilipeber virker?

  • Det har varmende egenskaber
  • Det udløser fedtforbrænding
  • Det lindrer smerter
  • Det forbedrer immunforsvaret
  • Det tilfører vitaminer og mineraler
  • Det bekæmper cellulitis

Hotte skønhedsprodukter – brug af chilipeber

Siden chilipeber har slankende og varmende egenskaber, findes det mest i produkter mod cellulitis. På grund af den store mængde capsaicin øger produkter beriget med chili blodomløbet, og de stimulerer hudcellerne til konstant fornyelse og regenerering. Der er ikke noget at sige til, at der kommes lidt chilipeber i hudvarmende scrubs, slankende lotions, forstørrende læbepomade og behandlinger til fremme af hårvækst.

Hvad er fordelene ved brug af chili i håret?

De fleste produkter med chili er beregnet til håret og hovedbunden. Hvorfor er chili så populært i hårpleje? Mest fordi det kan løse de mest almindelige problemer forbundet med håret og hovedbunden:

  • det styrker håret og forebygger hårtab
  • det fremmer hårtab
  • det bekæmper bakterier og har en rensende og antiseptisk virkning

Chili i hårprodukter – færdiglavede og hjemmelavede

Du kan selvfølgelig bruge både færdiglavede og hjemmelavede chiliprodukter i din daglige hårpleje. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder.

Tilhængere af husråd til hårpleje kan godt lide at lave deres egne chiliprodukter, fx en olie eller en maske – det er en mere naturlig løsning, der kan tilpasses dine individuelle behov, og du ved nøjagtig hvilke ingredienser, du bruger. Men det viser sig, at færdiglavede hårprodukter med chili generelt er bedre sammensat og virker mere effektivt, men de er dyrere.

Hvordan laver du dine egne hårprodukter med chili? Her giver vi dig de to letteste, billigste og mest effektive opskrifter.

Opskrift 1. Chiliolie til hårvækst

En hjemmelavet chiliolie for hårvækst er meget nem at lave. Hak en chili fint (også frøene, som har mest capsaicin), læg dem i blød i din foretrukne olie (fx arganolie, olivenolie, mandelolie). Gnid hårolien ind i hovedbunden, en time eller to fø du vasker håret.

Opskrift 2. Chilimaske til hårvækst

Bland et par skefulde yoghurt naturel med en skefuld tørret chilipeber og en skefuld af din foretrukne olie, fx arganolie. Olien virker nærende, yoghurt lindrer irritation, og chilipeber fremmer hårvæksten. Kom på hovedbunden, før du vasker hår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *