Ansigt

Alt du bør vide om foundation

Det er ikke nemt at bruge makeup; det kan tage flere år at lære. Vi eksperimenterer med forskellige kosmetikprodukter og det går som regel, selv hvis vi ikke opnår den ønskede effekt. Foundation er et af de skønhedsprodukter som skal matches helt perfekt – ellers kan det ødelægge looket. Ved du hvordan man vælger den rigtige?

Her er alt du skal vide om at købe den bedste foundation til din hud

Trin #1: Rens huden. Sørg altid for at rense og fugtgive dit ansigt inden du begynder på at lægge makeup. Den mest effektive rensningsmetode er med skrubbemiddel. Denne metode fjerner døde hudceller og urenheder så makeuppen sidder bedre fast på huden. Sørg derefter for at hydrere huden med en dybgående fugtighedscreme. Vær især opmærksom på tørre områder på huden – såsom kinderne og omkring næsen. På denne måde kan du sikre at dit pudder ikke falder af og efterlader tørre pletter.

Trin #2: Match din foundation med din hudtype.
Der findes mange forskellige hudtyper. Hvis du har tør hud skal du vælge en oliebaseret foundation. Hvis du derimod har kombineret hud skal du bruge mat flydende pudder. Der er stor forskel mellem fuld, medium, eller let dækning. Hvis du gerne vil gemme visse dele af dit ansigt bør du bruge et fuldt dækkende produkt eller en god concealer. Læg også mærke til ingredienserne der er i den foundation du står med. Jo mere naturlig og tilsætningsstoffri den er, jo bedre. Visse hudtyper er tilbøjelige til at få udbrud når de behandles med ekstremt kunstige flydende foundation produkter.

foundation for u

Trin #3: Find den rigtige nuance. Det virker ofte som om det er umuligt at matche en foundation med ens hudtone – men det er det. Den vigtigste regel er at prøve produktet bagpå håndledet, fremfor på ansigtet eller nakken. Ansigtet kan nemlig være solbrunt og det kunstige lys får huden til at se ud som om den har en anden nuance end den egentlig har. Hvis produktet blender ordentligt med dine hænder betyder det at det er den rigtige nuance.

Trin #4: Brug forskellige nuancer alt efter hvilken årstid det er. Du vil måske opleve at den foundation du bruger om vinteren ikke er mørk nok til sommeren. Flydende pudder som du køber sidst på foråret producerer ofte en maskeeffekt på den blege vinterhud. Køb gerne det samme produkt i to nuancer – lysere og mørkere til brug afhængig af årstiden.

Trin #5: Brug en primer. Hvis du gerne vil have din makeup til at holde længere bør du bruge foundation. Du vil opleve at din makeup ikke skal fikses hen ad aftenen og at den ser frisk ud, selv om aftenen.

Trin #6: Anvendelsesmetode. Denne metode er yderst personlig og alle bruger foundation på forskellige måder. En flydende foundation kan anvendes med en tyk børste eller fugtig Beauty Blender. Mousse og creme foundation virker bedst når du bruger fingrene og varmer den op før du bruger den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *