Ansigt

Retinol for Begyndere: Alt hvad du skal vide. Vores TOP 5 serummer med retinol

Når det kommer til skønhedsområdet… er der ikke meget der har ændret sig. Der er stadig intet andet hudforyngende stof, der er mere kraftfuldt end det længe kendte retinol. Måske er grunden til det, retinol i sig selv – det fungerer perfekt og tilfredsstiller næsten 100% af alle kvinder, der bruger det. Retinol er uden tvivl nøglen til ungdommelig hud. Det hjælper huden med at fungere upåklageligt, og udføre de regenererende processer konstant. Men hvor kommer retinols superkræfter fra? Fra dets evne til at trænge dybt ind i huden, hvor det stimulerer og tilskynder bitte små, men meget vigtige fibroblaster til at arbejde mere effektivt. Disse fibroblaster er celler som er ansvarlige for at producere kollagen, elastin og endda også hyaluronsyre i dermis. Og som vi allerede ved, er denne trio det der er med til at få vores hud til at være ungdommelig, hydreret og fejlfri.

Ved du nok om retinol? Kender du alle fordelene ved A-vitamin? Hvad er kilden til alt sladderen omkring retinol? Hvornår er det bedst at bruge A-vitamin? Hvorfor er retinol mest effektivt i ansigtsserum? Og til sidst, hvordan vælger du det bedste ansigtsserum med retinol?

Spørgsmål & Svar: RETINOL

1. Hvornår bør du begynde at bruge hudplejeprodukter med retinol?

Mange kosmetologer og dermatologer, som for eksempel Shani Darden, der er en velkendt og anerkendt dermatolog for bland andet kendisser, snakker ofte om retinols fremragende ydeevne. Disse specialister anbefaler at man begynder at bruge ansigtsserum med retinol ikke bare når vi begynder at få rynker, men også inden huden begynder at vise tegn på ældning. Dette betyder, at folk i trediverne kan bruge ansigtsserum med retinol til at håndtere andre hudproblemer end bare aldring. For eksempel kan de behandle deres hud med retinolprodukter for at bekæmpe akne. 

Desuden falder produktionen af kollagen og elastin allerede når vi fylder 25. Da retinol er i stand til at stimulere syntesen af disse to proteiner, kan et hudplejeprodukt som indeholder dette vitamin bruges som en strategi i anti-aging behandling. Det er blevet bevist at retinol kan forsinke fremkomsten af rynker, og derfor er det en god idé at pleje ansigtet med en serum med retinol inden man fylder 30. En ting er helt sikkert: Du bør helt sikkert prøve retinol så snart du bemærker at de fine linjer i huden begynder at blive dybere.

2. Hvad skal man begynde retinol behandling med?

For det første skal du være opmærksom på, at retinol muligvis virker stærkere, end du  forventer, på grund af dets kraftige eksfolierende egenskaber (retinol tilskynder cellulær fornyelse). Af den samme grund anbefaler specialister at man gradvist introducerer det ind i ens daglige hudplejerutine. Hvad vil det sige? Hvis din hud ikke svier efter du bruger det første gang, og hvis du ikke ser nogen rødmen i huden, kan du sagtens bruge retinolserum om aftenen også. Tag derefter en pause på 2-3 dage ingen du fortsætter behandlingen. Efter cirka 2-3 uger kan du bruge retinol hver aften. Naturligvis bestemmer hudplejeproduktet og retinolkoncentratet, som det er formuleret med, også virkningerne og den tid, du skal bruge for at hjælpe huden med at vænne sig til retinol. Alligevel kan man tage det for givet, en gradvis introduktion af retinol i din skønhedsrutine ikke vil have nogen negativ effekt.

3. Kan retinol påvirke min hud negativt?

Det kan det, men kun hvis det bliver brugt forkert. Det er en kendsgerning, at retinol er et synonym for foryngelse og er et middel mod rynker. Det kan også helbrede akne og slette alle typer pigmenteringer, men hvis du bruger retinol om morgenen uden at beskytte huden med en SPF, giver retinol dig ikke de resultater, du vil opnå. Med andre ord, hvis du påfører retinol forkert, kan din hud blive rød og irriteret, men kun hvis den udsættes for solen.

Lige for tiden er der masser af hudplejeprodukter der har formået at “tæmme” retinol. Vores liste over serummer med retinol består af lige netop de produkter der indeholder retinol i dets bedste og mest sikre form. Brug det ved sengetid, og hvis du bruger det om morgenen, så husk også at bruge solcreme bagefter. Det kan ikke benægtes at du altid skal bruge solcreme i ansigtet, uanset om du også bruger et serum med retinol eller ej. Solbeskyttelse er essentielt for at beskytte huden mod en af dens største fjender – solen.

Det højest anbefalede og bedst rangerede ansigtsserum med retinol er Nanoil Retinol Face Serum. Det har anti-aging, foryngende og hudløftende effekter, ligesom det bekæmper frie radikaler og synligt reducerer rynker. Dette serum anbefales til alle hudtyper, inklusiv moden hud som er kedelig, mangler vitalitet, er påvirket af akne og viser de første alderstegn.

Nanoil ansigtsserum med retinol tilbyder en hudbehandling til alle i 20erne, 30erne, 40erne og 50erne. Brug det når du ønsker at slippe af med rynker og pigmentpletter. Du bør også vælge Nanoil Retinol Face Serum hvis du vil beskytte din følsomme ansigtshud mod bilos, smog og andre typer forurening i byen. Sidst men ikke mindst, hvis du leder efter et produkt som kan hjælpe dig med at skabe balance i sebumproduktionen og fremme hurtigere cellefornyelse, så skal du vælge Nanoil Retinol Face Serum.

produkt hjemmeside – www.nanoil.dk

Shani Darden Retinol Reform er et dyrt serum som mange kendisser hævder at bruge dagligt. Det anbefales af ovennævnte dermatolog, Shani Darden, hvilket ikke kan komme som nogen overraskelse. Formuleret med 2,2% retinol, er dette serum en blidt og effektiv foryngende formel, som virker som et strygejern på rynkerne. Udover dette, kan dette serum også rette op på en ujævn hudtone, det fremmer cellefornyelsen og reducerer ar efter akne. I Retinol Reform parres retinol med 2% mælkesyre, hvilket betyder, at serumet også lysner og udglatter huden.

Et andet bredt anerkendt ansigtsserum er Murad Retinol Youth Renewal Serum, der siges at minimere fine linjer og reducere dybe rynker. Dette serum får gode anmeldelser fra mange skønhedsbloggere, hovedsageligt fordi det er i stand til at efterlade huden ensartet og det forstærker den ungdommelige glød. Denne blide og gennemtænkte formel virker godt på alle hudtyper – det tolereres også rigtig godt at følsom hud. Takket være Retinol Tri-Active-teknologi reducerer dette ansigtsserum fra Murad effektivt alle tegn på aldring der opstår i ansigtet. En anden bemærkelsesværdig fordel ved Retinol Youth Renewal Serum er at det booster hudens smidighed. Sidst men ikke mindst, på grund af indholdet af hyaluronsyre, opretholder serummet også hudens hydreringsniveau.

Pixi Overnight Retinol Oil er en olie/serum med retinol, der bekæmper og forsinker tegn på aldring i huden. Dette hudplejeprodukt fremmer hudens selvhelende processer og arbejder på at reducere både fine linjer og rynker, ligesom det øger hudens udstråling og tilføjer energi. Dette er et af de bedste ansigtsserummer til tør og moden hud, fordi olier øger hydreringen i huden og forhindrer vandmolekyler i at undslippe dermis. Derudover indeholder Overnight Retinol Oil også en række peptider og ceramider, som er et andet stof, som huden har brug for, for at se ung ud samt at forblive hydreret og smidig. I dette serum er retinol parret med disse olier: mandel, solsikke og jojoba. Formlen er berigen med planteekstrakter der har en antioxidant effekt, samt E-vitamin der – ligesom retinol – har en anti-aging effekt.

Et af de mest populære kosmetiske mærker i dag er uden tvivl The Ordinary. Det tilbyder et par former for retinol, hvoraf den ene er The Ordinary Retinol 0,5% in Squalane – ansigtsserum med en lav koncentration retinol, hvilket er perfekt både til begyndere og til ung hud, der er ramt af akne og ar efter akne. Retinol 0,5% in Squalane ansigtsserum er en vandfri opløsning, der er let og trænger hurtigt ind i huden. Det har en subtil anti-aging effekt og er god til at forny huden. Derudover reducerer serummet fine linjer, forbedrer hudens modstandsdygtighed og forhindrer pigmentpletter fra solen. The Ordinary ansigtsserum efterlader huden dejligt blød at røre ved og velfugtet. Når det bruges regelmæssigt, vil dette serum fremme hudens fasthed og synligt mindske porerne i huden.